Libraria Trup si Suflet va asteapta cu noutati!


Libraria Trup si Suflet va asteapta cu noutati! O mare varietate de carti pentru copii de la Editura Via.

Aceste titluri si multe altele le gasiti pe rafturile librarie noastre:
- Vivi si copacul roditor /16 lei
- Minunata poveste a Sfantului Nicolae / 24 lei
- A doua calatorie a celor trei magi / 16 lei
- Povesti cu nasturi / 16 lei
- Palaria buniclului meu / 16 lei

Cateva cuvinte despre cartile Editurii Via: 

 Spune povestea…
       …că toate cărțile Junior de la Editura Via au căzut într-un somn adânc pe raftul lor confortabil, iar când s-au deșteptat, mirare! toate visaseră același vis: că peste ani, micul lor cititor de azi le va  lua de pe raft, le va privi cu nostalgie și dragoste și, năpădit de amintiri frumoase, le va citi micuților de mâine.
          Spun editorii...
     …despre cărțile seriei Junior, că s-au născut ca o reacție la oferta modestă de carte religioasă și laică de calitate pentru copii, în România. Via Junior propune texte consistente, cu ținută literară și miez duhovnicesc, refuzând facilitatea textului improvizat, încropit în inerția unui limbaj îmbâcsit și opac, care, în loc să transmită credința, o îngrădește în formule stereotipe, inadecvate pedagogic și sterile.
     Publicul cărții religioase este cel mai adesea subestimat. Cu atât mai mult, în zona cărții religioase și laice pentru copii, s-a crezut deseori că se poate publica orice și oricum. Noi îndrăznim să credem că există un public exigent, care așteaptă de la editor, în primul rând, calitate. Editura Via își asumă responsabilitatea unui raport onest cu publicul cărților sale, căruia înțelege să-i propună apariții care să satisfacă o sumă de exigențe. Două sunt coordonatele viziunii noastre editoriale: calitate și stil. 
     Editura Via crede în eficiența cuvântului și a imaginii, ca instrumente revizitate și adaptate stilistic timpului nostru. Dacă textele publicate fac obiectul unei atenții particulare, fiind elaborate de autori cu formație literară și pedagogică solidă, ținuta grafică e rodul colaborării cu ilustratori talentați.
    Cărțile Via Junior se adresează copiilor secolului XXI și vor să contribuie la transmiterea dinamică a credinței, într-un limbaj mereu proaspăt.
     Într-o viziune largă, integratoare, Proiectul Via Junior își propune și publicarea  de cărți cu profil școlar, care să fie utile ca material auxiliar pentru diverse discipline. Obiectivul Via Junior va fi mereu același: să contribuie la conturarea personalității purtătoare de valori.



Ne gasiti la adresa:
Calea Motilor nr. 64
Orar: 10:30-17:30
0742 918 054

CARTEA SAPTAMANII...Librarie Livia CRISAN!



Sfinţii Petru şi Fevronia din Murom apărătorii familiei, dragostei şi fediletatii!



    Sfântul Petru a fost Cneaz al Muromului , iar Sfânta Fevronia a fost fiica unor apicultori...


   După o vreme,boierii au venit la Cneaz cerându-i să o parasească pe Cneaghină,spunând că el trebuie să-şi caute o soţie din anturajul său...Cneazul a preferat să renunţe la putere şi bogaţii, plecând în exil cu soţia sa ...

   
    Înţelepciunea tinerei Cneaghine este evidenţiată şi de următoarea întâmplare : în barcă în care călătoreau Petru şi Fevronia ...era un bărbat cu soţia sa . De la un timp bărbatul a început să o priveasă pe Fevronia cu tot mai mult interes şi pasiune,Fevronia l-a rugat să ia nişte apă dintr-o parte şi din altă a bărcii , să le guste pe fiecare şi să-i spună dacă există vreo diferenţă între ele .După ce bărbatul s-a supus şi i-a îndeplinit cererea , Fevronia l-a întrebat :,,Ce părere ai ? E la fel de gustoasă apa?''
El i-a răspuns:,,Da doamna mea, e la fel de bună.''
   
    Astfel, Fevronia l-a îndemnat să nu caute plăceri şi bucurii la alte femei căci de fapt el nu va găsi nimic altceva...căci relaţia dintre o femeie şi un bărbat are un sens mult mai adânc şi nu poate fi limitată doar la cele trupeşti.

Preţ 9 lei...

Librărie
Livia CRIŞAN
0742918054


La mulţi ani,ani pentru mântuire...



          În fiecrare an ne facem urări, frumos şi binecuvântat lucru este acesta, numai  să fim atenţi ce urări facem. Urări de sănătate , de bună stare , de noroc , de fericire, de pace...
Bine este să le avem pe toate, bine este însă să nu de mântuirea sufletelor noastre, lucrul cel mai important.
        Ce folos dacă avem sănătate dacă nu umblăm în căile Domnului , ce folos dacă avem de toate şi nu ne gândim  la suferinţele şi la nevoile celor din preajma noastră ( asta nu numai din punct de vedere material ci şi spiritual).Ce este de fapt norocul , dacă trăiesc în pace şi fericire şi nu îmi lucrez mântuirea la ce îmi folosesc toate acestea?

       Am ascultat într-un  început de an un cuvânt  în care părintele spunea aşa , chiar dacă nu citez într-u totul ,, La mulţi ani dacă vor fi ani rodnici pentru mântuire dacă nu la ce folos să adun păcate peste păcate , mai bine să mă ia Domnul la El''...

      Aşa fraţilor să ne dea Domnul ani rodnici pentru mântuire că de celelalte Domnul se va îngriji...

Bucurie, pace si mult har!