Sa facem curat in sufletele noastre

     Cu mila si ajutorul lui Dumnezeu  am intrat in Sfantul si marele post,zile pline de incarcatura duhovniceasca,zile de jertfa si de infranare,zile de rugaciune si de meditatie.Martie este luna in care totul revine la viata,pomii,florile,natura,gazele.Bine ar fi daca si noi am lua aminte la tot ce ne inconjoara,bine ar fi sa incercam sa ne dezmortim din somnolenta pacatului,a nepasarii si a superficialitatii.Daca gingasele flori ,ghioceii si toate cele ce inmiresmeaza padurea sunt atat de firave si gingase la fel si  suflul nostru,respiratia noastra(duhovniceasca) ar trebui sa fie atat curata cat si nevinovata , sa  fim  asemenea  puritatii ghiocelului , care improspateaza padurea, si natura in mod deosebit.
      Va veni  luna aprilie , o  luna bogata in sarbatori . Praznicul Floriilor,   praznicul Sf. Gheorghe , si  Izvorul Tamaduirii, formeaza o cununa in jurul  marelui praznic al Invierii Domnului.
      Bine este  si frumos sa ne primenim  casele noastre cu haina curata ,de sarbatoare ,sa le improspatam in aerul primavaratic care ne imbie . Foarte important este sa nu uitam de  casa sufletului nostru ,  s-o impodobim cu fapte bune , cu dragoste fata de aproapele,  s-o curatim  si sa o  imbaiem in taina sfintei spovedanii ,sa-l primim cu drag pe MIRELE SUFLETULUI NOSTRU, sa  intampinam praznicul Invierii avand  camasa sufletului alba si curata , sa ne putem  bucura deplin de roadele postului. 
                 Domnul in marea Lui bunatate sa ne dea drum binecuvantat in viata.
 Cu tot dragul, Livia Crisan , un om pribeag prin lume. 

pelerinaje martie 2014

15 martie 2014 :

pelerinaj la  manastirea  Prislop
 Se va participa la sfanta si dumnezeiasca liturghie la una din manastirile aflate pe traseu ,cat si la pomenirea mortilor ca pe urma sa purcedem la drum spre sfanta manastire Prislop pentru a ne inchina la pesterea CUVIOSULUI IOAN DE LA PRISLOP  si la mormantul PR. ARSNIE BOCA . La intoarcere in functie de timp vom intra la  schitul  SF. CRUCE DIN AIUD.
 PRET: 55 lei la un numar de 50 de persoane;
            70 lei la un numar de 20 de persoane.

22 martie (posibil plecarea chiar in 21 martie)- 30 martie 2014:

pelerinaj la manastirile din GRECIA
 Ne vom inchina la TESALONIC :
-la moastele sfintilor: DIMITRIE IZVORATORUL DE MIR(capul), SF. ANISIA, SF TEODORA , SF DAVID, SF GRIGORIE PALAMA (capul);
-la COMPLEXUL MONAHAL DE LA METEORE;
-in CORFU la moastele SF. SPIRIDON;
-in PATRAS la CAPUL SI CRUCEA SF. APOSTOL ANDREI;
-in EGHINA la moastele SF. NECTARIE;
-la NEA MAKRI la moastele SF. EFREM CEL NOU;
-in EVIA la moastele SF.IOAN RUSUL , si la CUVIOSUL DAVID BATRANUL si l a mormantul FERICITULUI IACOV TSALIKIS;
-la manastirea KATO-XENIA, unde se afla o particica din BRAUL MAICII DOMNULUI;
 nota : Daca timpul ne va permite vom intra si la manastirea SF. PATAPIE  si la SUROTTI  la mormantul CUVIOSULUI PAISIE  AGHIORITUL.

 pret informativ:

 360 euro transport+cazari+feribot 
 mai multe informatii :
 Librarie CALEA MOTILOR 64
 crisan_livia@yahoo.com
pelerinulroman.blogspot.com
 inscrieri telefon :0742918054

    NOTA :mai sunt 3 locuri, se pleaca cu microbus de 8+1, plecarea fiind din  BRASOV.